torsdag 25 oktober 2012

Julmarknad!

Ja, det börjar närma sig julmarknadstiderna! (Och ja! det snöar utanför mig när jag skriver det här...) Jag har bestämt mig för att finnas på Jägra/Gärdås julmarknad 1/12.  Därav har jag bestämt mig för att ha beställningsstopp en tid framöver så jag hinner fixa inför denna marknad. Till marknaden kommer jag inte bara att ha mina kläder/mössor utan även lite annat pyssel/bakat -kommer säkert att blogga om detta framöver.
Har kvar lite beställningar att sy klart så nya bilder kommer och det har även kommit hem nya tyger som jag ska uppdatera sidan med, håll utkik!


söndag 21 oktober 2012

Sommarens idé

Nu i helgen har jag äntligen sytt lite åt barnen, jättekul!!
Första bilden visar en tröja o en body som jag redan i somras planerade hur de skulle se ut och här är nu resultatet!
Body i stl 74 med ranglanskärning, Tröja i stl 98 med muddar.
Blandat röd, blå och marinblått med vita ränder.

Sen när jag fick hem tyget "Ekorren satt i granen" visste jag direkt att E och I skulle få varsin överdel i höstfärger. Muddar och kandband är i brunt. Testade även på bodyn ett nytt sätt att öpnna/stänga, se bilden, knapparna sitter i ranglanärmens söm. Första försöket, ska fixa och trixa lite till innan jag blir riktigt nöjd.


Sammantaget supernöjd över att barnen har fått lite kläder i sina byråer samt att jag hunnit färdigställa en del beställningar, bloggar om dessa senare.

fredag 19 oktober 2012

Akademiska Barnonkologen

Via en fb grupp som många sytokiga deltar i har man startat en insamling av egen tillverkade mössor som man sänker till avdelningen. Olika personer har haft hand om detta beroende på vart man bor och nu är det Uppsalas tur att få mössor till skänks.
Dessa skickas iväg idag till insamlingen, hoppas det glädjer!


tisdag 16 oktober 2012

Jättebyxa.....

Ja...iaf om man jämför med vad jag brukar sy :) dessa är ett testpar i stl 38 åt mig själv- lite justeringar måste göras innan jag "vågar" sy i det "riktiga" tyget. Kul iaf att testa sy åt sig själv :)

onsdag 10 oktober 2012

Levererar....

Det blev en del beställningar under marknaderna, dessa har eller kommer snart att få nya ägare! :)